Sourdough Naan Bread Recipe | Resep Roti Naan Sourdough
Ingredients |
Bahan-bahan |
100 grams ripe sourdough starter |
100 gram sourdough starter yang ripe (sudah dikasihmakan dan mengembang sampai puncaknya) |
120 grams plain yogurt |
120 gram yogurt tawar |
20 grams extra virgin olive oil |
20 gram minyak zaitun/minyak sayur |
4 grams salt |
4 gram garam |
200 grams all-purpose flour |
200 gram terigu protein sedang |
20 grams melted salted butter |
20 gram mentega asin cair |
1 tsp pressed/minced garlic |
1 sdt bawang putih dihaluskan |
Parsley for garnish (optional) |
Parsley untuk hiasan (tidak wajib) |
How to:
Cara Membuat:
Mix starter, yogurt, olive oil and salt until well combined. Add flour; mix until mostly combined. Knead for 1 minute or just until dough is cohesive and thoroughly hydrated. Cover and let rise until doubled in volume (mine: 4 hours at 80F/26C).
Aduk rata starter, yogurt, minyak dan garam. Tambahkan terigu; aduk sampai sebagian besar tepung telah lembab. Uleni sekitar satu menit sampai lembab menyeluruh dan menyatu. Tutup dan biarkan mengembang 2x lipat (punya saya: 4 jam di suhu 26C).
Combine melted butter and garlic; set aside. Heat griddle/skillet over medium heat.
Aduk rata mentega dan bawang putih; sisihkan. Panaskan wajan dengan api sedang.
Divide dough into 8 equal portions. Flatten each portion into 6 inch/15 cm circle. Cook on hot griddle for about 1 minute each side until brown blisters appear. Remove from heat and brush with butter mixture. Sprinkle with parsley.
Bagi adonan menjadi 8 bagian. Pipihkan tiap adonan menjadi lingkaran berdiameter 15 cm. Masak di wajan yang telah dipanaskan selama kurang lebih 1 menit tiap sisinya atau sampai muncul bercak-bercak kecoklatan. Angkat dari wajan; olesi campuran mentega dan taburi parsley.
Comments
Post a Comment